miercuri, 22 octombrie 2014

Create your perfect skirt

BUNA!

Articolul de azi face referire la fusta creata dupa propria silueta.
Pentru a-ti evidentia formele corpului, recomand fusta "creion", atat de populara incat nu am reusit sa ma decid ce poze sa selectez pentru acest articol. Din piele sau din orice material textil, orice vedeta a aparut la un moment dat prin reviste purtand-o. 
         

                        

Cand deja eram satula de poze de pe net cu aceasta fusta, la noi prin magazine nu se gaseau de niciun fel. Intr-un tarziu am gasit o fusta creion, desi era alba si nu voiam asa, am achizitionat-o. Dupa modelul ei, ieri mi-am croit una neagra. Am fotografiat cativa pasi simpli de urmat:

Am asezat fusta mea peste materialul bine intins si am marcat conturul cu 1-2 cm mai mare, pentru finisaje. 
Am taiat dupa marcajele facute cu o creta sau un pix si am cusut cele 2 parti: fata si spate.
Pentru ca nu aveam lungimea care imi trebuia la material (se poate vedea in poza 1), i-am adaugat in partea superioara o banda si un fermoar. Cam asta a rezultat:

DIY - Long necklace

De curand am vazut la H&M un colier care mi-a placut tare mult si pe care nu il mai gasesc pe site sa postez o fotografie cu el. Era un colier lung, cu multe straturi, din margelute mici, cu nuante neutre (mie mi-a placut crem) si aurii, care dupa mine nu se demodeaza niciodata si merge purtat la orice tinuta. Cum nu sunt un fan prea mare al colierelor, nu obisnuiesc sa port decat ceva finut, elegant, cam asa:


Asa arata colierul, dupa vreo 3 seri de insirat margelute minuscule m-am decis ca sunt suficiente straturi (initial imi doream un numar dublu).
Seamana foarte mult cu cel din magazin si tin sa precizez ca in H&M pretul era de 99 ron, iar pe mine m-a costat in jur de 15 lei; sa nu mai vorbim ca l-am personalizat asa cum mi-am dorit.

Am gasit un articol in care sunt surprinse si etapele crearii unui colier asemanator: 
http://www.designmom.com/2012/02/diy-seed-bead-necklace/


duminică, 19 octombrie 2014

Elegant appearance with maxi skirts

Buna!
Azi am fotografiat mai multe fuste lungi, pe care le-am facut vara asta. Foarte colorate si cu modele diferite si-au facut loc in garderoba mea de vara si chiar un loc de cinste. Nu m-am gandit niciodata ca o sa port fuste lungi, mi se parea ca ma fac sa par mai scunda, asa ca nu mi-am cumparat niciodata din magazine. In timp ce experimentam o rochita fara bretele, dreapta, dintr-un material nou, m-am decis sa incerc sa fac o fusta lunga, insa nu aveam de gand sa o port, ci doar sa experimentez modele noi. Abia dupa o luna mi-am facut curaj sa o port si mi-a placut tare mult. Cam asa arata:






Exemple de outfituri:






miercuri, 15 octombrie 2014

New skirt

Buna!
In ultimul timp m-am indragostit de un material, un fel de piele foarte subtire si elastica, perfect pentru gusturile mele. Dezamagirea a fost ca nu se coase deloc bine, sau cel putin eu nu am reusit :D
Nu m-am dat batuta de la prima incercare si ieri am reusit sa imi croiesc o fusta foarte simplu de facut, dar cu un model mai interesant, cum imi doream de mult timp. Fusta nu are decat un elastic in jurul taliei pe care am cusut cu grija materialul incretit, pastrand la partea superioara circa 5 cm liberi, pentru a se forma un fel de falduri, care imbogatesc fusta. Materialul se taie foarte frumos si nu a necesitat alte finisaje. Arata foarte bine cu o curea in talie, care sa accentueze forma fustei si putin mai scurta decat am facut-o eu (am ales o lungime mai mare pentru ca vreau sa o pot purta la facultate sau pe bicicleta). Foarte simplu de facut, recomand!!

















vineri, 10 octombrie 2014

My new purse

Buna!
Azi m-am gandit sa scriu despre gentile mele preferate. Imi plac si gentile mari, incapatoare, practice in orice situatie, insa iubesc sa port genti mici, cat sa-mi incapa telefonul si portofelul. 

 

Am gasit in Timisoara un magazin cu materiale si un etaj intreg e numai cu piele, atat imitatie cat si naturala. Asa ca am facut ceva cumparaturi si am inceput sa ma joc; cam asta e rezultatul:


O geanta de dimensiuni relativ mici (am calculat sa imi incapa agenda A5 pentru facultate si tot ce am nevoie zi de zi), am adaugat la interior un carton plastifiat pentru a-i mentine forma, i-am pus un fermoar alb si la final i-am adaugat si o curelusa de mana.












miercuri, 8 octombrie 2014

"I smell" RED

I'm addicted to red - nu mi-a luat mult timp sa realizez... pentru toate ocaziile speciale din viata mea am ales sa port rosu, banchetul din clasa a 4-a, balul din clasa a 8-a, balul de absolvire a liceului si cateva nunti la care a trebit sa particip..la toate am purtat rochii rosii, combinate cu diferite nuante de negru, nude, auriu.

Am inceput sa il port si in viata de zi cu zi, insa doar ca o pata de culoare, mai mult in accesorii:


Se pare ca rosul poate fi combinat in multe feluri, la care nici nu indrazneam sa ma gandesc:


Pentru ca toamna nu trebuie sa fie cenusie...ADD SOME COLORS:




"Little black dress"

Am sa mai postez o rochita croita de mine...
Pentru mine, rochia mulata, cu maneci 3-4, lunga pana la nivelul genunchilor a devenit clasica "little black dress"; as purta-o oriunde, cu orice ocazie. Se preteaza perfect atat pentru seara, cat si pentru zi, accesorizand-o diferit; coliere mari, pantofi cu toc, pentru o tinuta mai eleganta, sau chiar tenisi:

Am ales sa fac un model simplu, mulat, drept la baza gatului, insa, am adaugat putina culoare:
Desi nu sunt un mare fan al acestei culori, se pare ca in mod involuntar, tot la rosu ajung:D
So, this is my little red dress:

Cateva accesorii, pantofi cu toc si o geanta - plic...and i'm ready for a special occasion!




luni, 6 octombrie 2014

20 dresses

Buna! Vreau sa postez despre perioada aia cand esti invitat la multe evenimente si nu mai ai cu ce sa te imbraci. Desi ai dulapul plin de haine dragute, ti se pare ca nimic nu se potriveste...


Am achizitionat de curand o rochie lunga, simpla, rosie, pentru un eveniment la care, evident, nu aveam ce sa port. Nu am fost prea incantata cand am cumparat-o, mi-as fi dorit ceva mai mult, insa, fiind presata de timp, am ajuns cu ea acasa:D. Deznodamantul avea sa inceapa; pentru o ora am stat imbracata cu ea prin casa si am inceput sa ma joc cu bretelele, in incercarea de a recreea un model mai elegant, mai captivant.
Am reusit:





















Imi cer scuze pentru calitatea pozelor; le-am postat doar pentru inspiratie. Cu mai multe accesorii se pot creea mult mai multe; eu nu am mai avut rabdare sa incerc, dar las loc pentru o provocare.

La primul eveniment la care a trebuit sa o port, nu m-am putut hotari care din aceste modele imi place mai mult, asa ca am purtat-o diferit: